Friday, May 30, 2008

suara si anak muda


dengan tidak semena-menanya, aku, dengan tiba-tiba boleh menjelma sehingga empat bayangan apabila memakai tshirt suaram..
dan sedang juga memijak kepala orang tengah mosh...
dilatari tilisan-tulisan kabut..

bila aku mempunyai empat bayangan, aku akan tugaskan setiap bayangan seperti berikut;
bayangan 1: menyamar jadi cermin di fitting room butik wedding dress (bakal pengantin yang terbayang2 keseronokan malam pertama mereka nanti.aku akan sukarela bagi keseronokan itu)
bayangan 2: terbang ke jepun, mencari si putih gebu..
bayangan3: merompak swissbank, tiggalkan baki 12% untuk mereka supaya tidak sedar yang rompakan telah berlaku..
bayangan4: ditugaskan untuk beramal soleh dan beribadat..moga2 ikhlas..

Thursday, May 29, 2008

bila tangan gatal nak merakam

video

inilah sebahagian aksi foliage yang sempat aku rakam semasa gig horse..
tapi bukanlah menggunakan video recorder seperti karam sign walia gunakan untuk liputan berita alam sekitarnya..aku hanya meggunakan kamera digital nikon coolpix l3...
ini je yang aku mampu..(kau apa tahu???)

tapi sayang sekali aku tak sempat untuk merakam aksi yang best, iaitu aksi lompat galah dari vokalnya..bukan apa, aku terpaksa save kodak,takut kodak abih..(save memory la bodoh)
tak pe lah, lain kali aku akan stand by, okei!
aku sebenarnya taksub gila dengan musik pantas, kencang, ribut, laju dan sekejap. atau erti kata laennya, screamo/emoviolence/thrash/hc...pergh, bila bila layan..rasa yang teramat nikmat, orgasm 7 kali pun belum dapat lawan (kecualilah orgasm ngan bini aku nanti..)

post lepas, aku cakap 2 band saja yang dapat memikat kepala aku..
ya aku tipu, justkneeta pun buat aku tertarik/terkesima/terkedu juga haritu,tapi MUSIKNYA sahaja la..ya, MUSIKNYA sahaja..
hmm,tapi bila sebut justkneeta and tringat balik isu2 yang timbul...haih,mengeluh..
tapi tak apalah..
itu kamu punya hal, kamu punya pasal, kamu punya lubang..

Wednesday, May 28, 2008

horse the kuda..


ni siapa punya tangan ni?
ni siapa punya kaki ni?

gambar ni di ambil masa gig horse the band tempoh hari kat mcpa hall..
walau pun tengah kering, tapi sampai juga aku kat mcpa hari tu..haha..ni lah daya tarikan gig-gig pada aku..entahlah,aku pun tak tahu apa setan yang duk ada, seminggu dua sebelum tu terang-terang cakap kat membe-membe tak nak pegi lah!,sibuk lah!, tak ada duit lah!..
tapi terpacak jugak kat depan stage..huhu..

dalam banyak-banyak band yang perform pada hari itu, hanya dua band aje yang dapat masuk ngan kepala aku..
pertama (suda tentula) horse da band! dan kedua ialah FOLIAGE!!
-band yang boleh dikatakan baru jugakla(x-pintu,etc) dan dia punya members tak payah di perkenalkan lagi dengan mutu keunggulan meraka..
aku teruja sangat masa menyaksikan performance dari foliage, semua seakan terkedu apabila maiden melompat2 galah dan memijak keyboard sebagai platform lompatan..sungguh bertenaga!!(minum kacip fatimah ke bang?)
hail to the foliage!!

dan oh..
aku tidak lupakan kamu crowd!
sudah semestinya, crowd surfing di atas kamu semua masa horse beraksi!!
seribu makian diberikan kepada kamu crowd, yang mengangkat aku dan membuang aku sampai ke atas stage, damn habis lebam bahu gebu aku..

balik saja gig,si bidadarie bertanya:
bidadarie: baru tau nak balik?
aku: ala,awal lagi ni kan..(nada backup)
bidadarie: apa yang best sangat gig arini?
aku: ish, horse the band tuu..dr u.s,
bidadarie: ala, tengok dalam mag, dah tua2 da dorg..klu muda ensem xpe jgk!!
emm,oleh sebab **** blk lwt sb g tgk horse da band,so nk panggil ****(panggilan manja di rahsiakan) KUDA boleh?huhu
bidadarie: emm, kuda..kuda da makan?

hmm, apa lagi yang ada dalam kepala kamu bila teman wanita memanggil kamu 'kuda'?
gagah perkasa dan bernafsu kuda..