Monday, September 15, 2008

death!!

utarid-telah mati!

pintu rintangan api-telah mati!

suara anak muda-telah mati!

ila mitra-telah mati!

inikah hidup-telah mati!

at least i speak-telah mati!(ke hidup lagi?)

dan yang terbaru aku dapat tahu ialah devilica dan fujicolor. atas sebab apa, aku sendiri pun tidak tahu. kenapa band yang best-best suka mati awal ya? ke lepas-lepas ni akan buat reunion balik?

dan aku percaya, bila band hebat RIP, akan muncullah band yang lagi hebat serpihan daripadanya. contoh yang mudah ialah at the drive in, berpecah menjadi the mars volta dan sparta. sama juga utarid, serpihannya wujud di dalam killeur kalkulateur, orbit dan kias. dari pintu, wujudnya foliage. tak ketinggalan juga suaram. jadi untuk devilica dan fujicolor ini, kita nantikan sahaja, ya?

p/s: tapi hujan tak mahu mati ka? bila nak mampus weh?

3 comments:

blitzizni said...

band pakatann haram jadah tu pecahan dari fujicolor ke?

Nervhous Records said...

inikah idup---on hiatus ehheehe

.khairi. said...

haha..inikah hidup tak mo hidup balik ke?

tak pa..skali nizang buat band punk rock,mesti awesome punya..haha..kan3??